Asiakastarinat

Suvi 40, joulukuu 2020

Oivalluskurssilla minulle oli tärkeää, että sain jakaa omia kokemuksiani ja tuntemuksiani omasta hyvinvoinnistani ja etenemisestäni muille ryhmäläisille. Oli myös hyväksi kuulla tapaamisissa muiden ryhmäläisten oivalluksia kurssin edetessä.

Valmentajan opetuksesta sain hyvin perusteluja siihen, miksi jokin on minulle hyväksi. Sain ymmärrystä, tukea ja vahvistusta siihen, että kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla vaan pienet muutokset vievät paremmin eteenpäin.

Viimeisten vuosien aikana lukuisat laihdutuskuurit ja elämäntapamuutokset ovat hyvänkin alun jälkeen kaatuneet. Paluu tuttuun ja turvalliseen epäterveelliseen elämään on vastoinkäymisiä kohdatessa ollut varsin helppoa.

Heti kurssin ensimmäisellä kerralla heräsi kuitenkin uteliaisuus ja tuntui tosi hyvälle, kun aloin ymmärtämään, missä on syy epäonnistumisille. Tajusin, että muutokset täytyy sovittaa omaan elämään ja arvomaailmaan sopiviksi eikä niin päin, että minä yritän muuttaa omaa elämääni jonkun toisen elämäntapaan ja -tyyliin sopivaksi. Koska me ihmiset olemme erilaisia, se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle.

Ylipainoisena minua on monesti ohjeistettu ”syö vähemmän, liiku enemmän, laihduta!”. Ne ovat olleet vain irrallisia lauseita ilman tarkempaa selitystä, tukea ja tietoa siitä, miten se tulisi tehdä ja ennen kaikkea, miksi.

Sitten selvisikin, että oikeastaan olen ollut aliravittu ja kroppani on huutanut enemmän energiaa ja terveellistä ruokaa, jossa on huomioitu rasvat, hiilihydraatit, proteiinit, kasvikset ja hedelmät. Tämä terveellisen ravinnon tarve on johtanut repsahduksiin ja liialliseen syömiseen. Nyt ymmärsin, että ei tarvita mitään mittailua ja kikkailua vaan huomioidaan ruokavalion monipuolisuus jokaisella päivän aterialla, 5-6 kertaa päivässä. Minulla ei enää ole paineita kytätä kilokaloreita tai hypätä vaa´alle joka päivä.

Liikunnan aloitin pienin askelin, lyhyillä kävelylenkeillä ja kunnon kohotessa haastoin itseäni joka kerta enemmän lisäämällä aikaa tai pituutta. Käyn nyt myös kuntosalilla ja se on tullut minulle tärkeäksi hetkeksi esimerkiksi töiden jälkeen – se on minulle ihan omaa aikaa hyvinvointini hyväksi.

Minusta oivalluskurssi sopii kaikille niille, jotka haluavat muuttaa elämäänsä terveellisempään suuntaan, sillä kurssi on siihen hyvä lähtölaukaus ja pohja, jolta ponnistaa eteenpäin.

***

Auli, joulukuu 2020

"Kurssin aihe oli itseäni kiinnostava ja osittain tuttukin. Se oli ajankohtainen, ajatuksia herättävä ja vahvisti omaa näkemystä asioista.

Itselleni parhaiksi koin kirjan harjoitustehtävät. Ne olivat mielenkiintoisia, hyödyllisiä itselle ja jättivät pohdittavaa jatkoonkin.

Voin suositella kurssia ihan jokaiselle, joka haluaa ylläpitää terveyttä, saavuttaa omia tavoitteita ja tehdä pysyviä elämäntapamuutoksia.

Muutos lähtee itsestä! Kiitos, että sain olla mukana!"

***

Satu 52, joulukuu 2020

Päällimmäinen tunne nyt kurssin jälkeen on se, että minä pystyn seisomaan omilla jaloillani. Ajattelin ensin, että kahdeksan viikkoa on lyhyt aika – mitäköhän siinä ajassa ehtii. Mutta kurssilla ei tarjottukaan valmiita ratkaisuja vaan ymmärryksen avaimia, joita nyt lähdetään ruuvailemaan oman elämän jo olemassa oleviin oviin.

Minusta tuntuu, että ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on itselläni välineitä edetä. En tarvitse ketään hoitamaan tai paimentamaan minua, jotta jatko sujuisi. Kurssi oli ratkaisukeskeinen ja hyväksyvä, eikä siellä painotettu menneitä vaan suunnattiin vahvasti eteenpäin. Koin kurssiryhmässä oloni turvalliseksi.

Hyvin merkittävä osuus kurssilla oli minulle tunteiden käsitteleminen – se oli suorastaan mykistävä kokemus. Puhuttiin sekä tunteisiin liittyvistä ongelmista mutta myös niiden voimasta. Tunneosio, kuten koko kurssikin, auttoi minua menemään eteenpäin.

Toinen minulle tärkeä osa oli ravinnosta puhuminen. Kurssilla annettu tieto oli perusteltua eikä se ollut liian tieteellistä. Oli mielenkiintoista, miten kaikki kurssin aiheet nivoutuivat toisiinsa tavalla tai toisella ja oppikirjan tehtävät avasivat uusia näkymiä.

Kurssilla koin, että ”tästä on väkisinkin tie eteenpäin, paluuta ei ole”. Heränneet ajatukset saivat minut miettimään, että haluan tätä ehdottomasti lisää. Tajusin, että en ole käyttänyt kaikkia mahdollisuuksiani ja on niin paljon enemmän, mitä haluan nähdä. Voi kunpa jokainen voisi päästä maistamaan tätä samaa, mitä minäkin. Että ihmiset kerran elämässään kävisivät läpi arvojaan – miten paljon elämästä voikaan saada irti.

Alkuun oli mielessäni kysymysten tulva ja kaiken kyseenalaistaminen – voiko tämä olla näin yksinkertaista. Mutta sitten jossain vaiheessa syvä kokeminen tuli osaksi minua. Tieto kurssilla on tuotettu siinä muodossa, että siihen on helppo päästä kiinni ja koin aivan kuin olisin itse pitänyt sitä kurssia itselleni. Ehkä tämän hetken ajatuksiani kuvastaa syvä hämmästys ja hämmennys – sain niin paljon.

Ajattelen, että kurssille tullessa ei tarvitse olla tavoitteita. Sinne voi tulla myös pysähtyneessä tilassa, keskellä hyvää arkea. Kurssi on hyödyllinen pelkästään itsensä tiedostamisen lisäämisessä ja siinä, että pääsee tasapainoon itsensä kanssa. Voi kokea iloa siitä, että minäkin pystyn ja minullakin on kapasiteettia vaikka mihin. Kurssin jälkeen minusta tuntuu, että voin olla itsevarmempi, hyväksyvämpi ja kokemani esteet ja jossittelut ovat jääneet vähemmälle. On fiilis, että ”vau, mitä minä tällä kaikella vapaudellani tekisin!”